• Mapa que veure de Tortosa Mapa que veure de Tortosa
 • Comentaris recents

 • Carrer Sant Felip Neri- Ruta Íbero-romana- Ruta Islàmica

  Un gran edifici altimperial al carrer Sant Felip Neri

  Entre els anys 2008 i 2010, l’Ajuntament de Tortosa va encarregar al Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia (GRESEPIA) de la Universitat Rovira i Virgili uns treballs de seguiment arqueològic de les obres d’urbanització del carrer de Sant Felip Neri.

  El desenvolupament d’aquests treballs va permetre documentar els moments immediatament posteriors a l’ocupació cristiana de la ciutat, així com les importants reformes constructives d’època moderna en aquest sector de la ciutat. Tot i això, les troballes més significatives pertanyen al període romà, amb un urbanisme disposat en terrasses per salvar el desnivell de la vessant del turó de la Suda.

  Cal destacar la presència d’un gran edifici al llarg de més de 12 metres, amb diverses estances i els murs estucats. S’ha pogut documentar l’abandonament d’aquesta construcció, amb diverses restes de material constructiu abocat (fragments de mosaic, estucs pintats, caementicium i tovots), algunes peces ceràmiques senceres i diversos elements metàl·lics singulars com un estrígil de ferro, de secció corba. Aquest edifici l’hem datat entre la 1ª meitat del segle I a.C. i principis del segle II d.C., mentre que el seu abandonament es produeix entre finals del segle II i principis del segle III d.C.

  Amb posterioritat, en un moment tardà, es documenten dues inhumacions en fossa, molt humils i d’aparença modesta; aquests enterraments els hem datat en el transcurs del segle VI d.C.

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  * Experiència positiva Experiència negativa

  Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>