• Mapa que veure de Olot Mapa que veure de Olot
 • Comentaris recents

 • Font de Santa Magdalena

  El monument consta d'una figura femenina dreta i nua que recolza el peu esquerre sobre unes muntanyes i que té la mà esquerra tocant el pit d'aquest costat . L'obra està situada sobre un petit mur o barana que envolta la plaça . Al peu , pel costat de la plaça Manuel Malagrida , hi ha un estany semicircular i escalonat pavimentat amb gresite blau . Adossat a la paret recte de l'estany i per davant del mur on descansa l'escultura femenina , hi ha un enorme banya de l'abundància , dret i ple de fruits com ara carbasses i talls de síndria , que reposa , per la part inferior directament a l'aigua .

  Aquest monument , que és també una font , va ser inaugurat el 24 de març de 1988 per l'esposa del president de la Generalitat Marta Ferrusola . L'acte va tenir lloc coincidint amb la inauguració i descobriment de la plaça que porta el nom de Manuel Malagrida , i en finalitzar les obres del grup d'habitatges obra de l'arquitecte Ramon Fortet , edificats per la constructora Torras - Oriol .

  L'obra és una al · legoria a la muntanya de Santa Magdalena , com a font de vida i de riquesa per les valls d'Olot . Des de la premsa es comentava l'encert de col · locació de l'escultura , que s'instal · là de cara als habitatges d'aquesta plaça , però d'esquena als vianants que circulen per la via principal del passeig de Barcelona .

  (Automatic translation)

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  * Experiència positiva Experiència negativa

  Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>