de Miguel Delibes.

Sinopsi:

Gira de comiat de la gran actriu Lola Herrera.

Som al març de 1966. Carmen Sotillo acaba de perdre al seu marit Mario de forma inesperada. Una vegada que les visites i la família s'han retirat, ella sola vela durant l'última nit el cadàver del seu marit i inicia amb ell un monòleg–diàleg en el qual descobrim les seves personalitats i els conflictes del seu matrimoni.

Amb una forma entretallada, detallista al mínim, reiterativa i plena de tòpics, Carmen Sotillo diu coses, manifesta sentiments i emet judicis que a moltes persones avui els poden semblar increïbles. Però donem fe que aquest llenguatge existia, que aquests judicis s'emetien, que aquestes "coses" de Carmen eren a la vida de cada dia.

“Cinco horas con Mario” és, entre moltes altres coses, un document viu d'aquests anys. De les preocupacions econòmiques, religioses, polítiques, sexuals i morals llavors imperants que Delibes, a través del llenguatge de la seva protagonista, va deixar retratades amb nitidesa, de manera que la vida espanyola de llavors arriba a palpitar viva en les seves paraules.

Però, per sobre de tot això, “Cinco horas con Mario” ens parla dels assumptes eterns de l'ésser humà: de la culpa, de la solitud, de la incomunicació, del sentit de la vida. Com sempre en Delibes partint d'un localisme concret encarna en els seus personatges i en els seus conflictes les realitats més profundes i complexes que condicionen la nostra vida.

Espectacle en castellà.

ENTRADES EXHAURIDES!!